jun 12

Fotball-VM Tipping – Gruppe A

Gruppe A er kanskje «dødens gruppe», med Frankrike som det beste laget på papiret. Men de er ikke alene og vil få tøff kamp om videre spill i VM.

Frankrike har, med spillere som Ribery, Gallas og Evra, ett sterkt lag på papiret. Men sex-skandalen om Ribery har ikke vært spessielt bra for det franske landslaget. I tillegg skal flere sentrale spillere være misfornøyd med trener, Raymond Domenech. Det lover ikke særlig bra for franskmennene. Men dersom man går over troppen ser de sterke ut. Keeper, Lloris, er kåret til årets keeper i Frankrike to år på rad, og mange mener han blir snappet opp av en toppklubb i sommer. Han er en god keeper både på streken og i feltet. I kampen mot Uruguay, 11. juni, holdt han på å gjøre en stor feil men det gikk fint. Trolig var det nærvøsiteten som gjorde at konsentrasjonen forsvant i noen sekunder.

Forsvaret er sterkt og gode offansive backer gjør at Frankrike har mange muligheter forover i banen. Midtbanen er god med Ribery som midtpunktet. Han er den som kan gjøre det «magiske» for Frankrike. Heldigvis har Frankrike flere gode midtbanespillere i Gourcuff, Toulalan, Malouda og Diaby. Ikke glem brødrene Lassane og Alou Diarra som begge er gode midtbaneankre. Malouda spilte ikke mot Urugauy, trolig grunnet ett dårlig forhold med Domenech. Håper at Domenech tar han inn igjen i varmen, for Malouda er en meget god spiller offensivt. Se opp for M’Vila. Han er sterk og meget teknisk god. 35 kamper for Rennes, i 2009/2010 sesongen,  er imponerende for 19-åringen, som fyller tyve, 29 juni.

Angrepet er av høy kvalitet, med Anelka og Henry som de beste. Men desverre har Henry sett sine beste dager etter min mening, og ungutter som Ben Arfa eller Briand bør slippe til. Man har også Cisse, Govou, Gignac og Valbuena i bakhånd. Dette er den beste lagdelen og Domenech bør eksperimentere men en kombinasjon av Anelka og Cisse/Ben Arfa er best etter min mening. Anelka som møtende spiss mens Cisse eller Ben Arfa truer bakrommet med sin ekstreme fart.

Ribery show!

Uruguay er kanskje Frankrikes største trussel i gruppe a. Med spissparet Forlan og Suarez kan det bli spennende offansivt. Cavani er også en meget god spiller og bør få endel inhopp i løpet av mesterskapet.  Midtbanen er god med Gonzalez som stjernen. Keeperplassen må regnes som den svakeste. Tre keepere hvor to av dem spiller i ligaer i Sør-Amerika. Muslera spiller til daglig i Lazio og er førstekeeper men er forsatt uerfaren i store mesterskap som VM. Men Uruguay bør hevde seg bra i dette mesterskapet, og ha en god sjanse for sluttspill, grunnet ett godt spisspar som blir utrolig viktig.

Mexico er en outsider i denne gruppen. Marquez, Vela, Dos Santos og Hernandez er de sterke kortene til Mexico. Torrado er også en meget god fotballspiller. Javier Aguirre er en klok og god trener som har erfaringen som skal til for å lede Mexico. Det blir spennende å se hvordan han setter opp laget. Tre spillere som spiller i nederlandske Eresdivise tilfører forsvaret enda mer trygghet. For å nevne en spennende spiller må jeg nevne Aguilar. Han er en god forsvarspiller som har spilt mye Pachuca de siste årene. Han har spilt 8 lansdkamper og vil nok spille noen kamper i dette mesterskapet.

Sist, men ikke minst. Sør-Afrika. Vertsnasjon, som kan overraske alle i dette mesterskapet. Dersom de gjør det bra vil fotballinteressen eksplodere i hele Afrika. Men har de ett bra nok lag til å hevde seg i denne gruppen? Sør-Afrika har mange spiller med fra hjemlig liga. Men det betyr ikke at de er dårlige. Keeper Khune viste  i går mot Mexico, at han har gode reflekser og har ett fantastisk godt tilslag. Han kan bli forskjellen på seier og tap for Sør-Afrika. Spørsmålet er om han er god nok når det gjelder. Mokoena, Pienaar og Booth blir viktige brikker for Carlos Alberto Parreiro under mesterskapet.

Jeg tror på at Sør-Afrika med litt hell og flaks kan gjøre ett veldig godt mesterskap. De har fysisk sterke spillere med mye fart som kan true etthvert forsvar på kontringer og en-mot-en situasjoner. Se opp for spissen Parker. Han spiller til daglig i FC Twente i Nederland og er en sterk spiss med gode tekniske ferdigheter. Gjør han ett godt mesterskap kan han bli solgt til en bedre klubb i Europa.

Mitt tips for denne gruppen:

1. Uruguay

2. Sør-Afrika

3. Frankrike

4. Mexico

2 kommentarer

  1. Robert sier:

    Hei, stilig blogg! Hva med å logge inn og skrive noen innlegg?

  2. fotballblogg sier:

    Inlegg kommer. Hver dag vil det komme forhåndstipping av gruppene. Vil også tippe på hvordan utfallet av en del kamper blir. Følg med i morgen, da vil jeg blogge om Argentina-Nigeria!

Skriv et svar